65 Görüntülenme
Agora Film İzle
7.1 IMDB Puanı

Agora Film İzle

İspanyol ve İngiliz ortak yapımı olan ve 2009 yılında gösterime giren Agora’nın yönetmenliğini Alejandro Amenábar üstleniyor. Agora film izle seçeneğiyle ortak olabileceğiniz proje, görsel efektleriyle dikkat çekerken tarih, macera ve bilimin birleşimiyle sinemaseverlerden tam not almayı başarmıştır.
Başarılı proje, İspanya’da gösterime girdiği ilk yıl, en çok hasılat yapan film olmayı başardı. Ayrıca yine kendi ülkesinde “En İyi Orijinal Senaryo” başta olmak üzere yedi ayrı ödüle layık görüldü. 70 milyon dolar bütçe ile hazırlanan yapımın hasılatı ise 39 milyon dolar seviyesindedir.
Agora Konusu
Yapımda, milattan önce 4. yüzyılda Roma İmparatorluğu hâkimiyetindeki İskenderiye’de geçen bir hikaye konu ediliyor. İmparatorluğun Egiptos eyaletinde yaşanan olayların işlendiği eserde temel olarak ünlü matematikçi, astronom ve filozof olan Hypatia'nın hayatı ustalıkla beyazperdeye yansıtılmıştır. Bir bilim insanı olan Hypatia, dönemin dinsel çatışmaları içinde kendi merkezinde bir yaşam alanı oluşturmuştur.
Bilimsel çalışmalarını sürdürürken bir yandan da mantık arayışının yanında dini propagandaların karmaşası içinde bir mücadele verir. Antik Yunan’da halka açık bir yer olan agora kelimesinden ismini alan eserde din ve bilim arasındaki ilişki, tarihsel açıdan kurgulanarak etkileyici görsel efektlerle izleyicilerle buluşturulmuştur.
Oyuncu Kadrosu
Yapımcılığını Fernando Bovaira ve Álvaro Augustin’in yaptığı prodüksiyonun başrolünde Rachel Weisz yer alıyor. Max Minghella ile Oscar Isaac da usta oyunculuklarıyla projeye değer katan diğer isimlerden bazıları.