163 Görüntülenme
Tenet Film İzle
7.3 IMDB Puanı

Tenet Film İzle

Kategori
Tenet, bir kahramanın dünyayı büyük bir felaketten koruma savaşını konu alır. Şimdiki zamanın ötesinde global bir casusluk görevini üstlenen baş kahramanımız, dünyayı kurtarmak için mücadele etmek durumunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı'ndan daha büyük bir tehdidi durdurmaya çalışan ana karakterimiz, casusluk dünyasının derinliklerine doğru zorlu bir yolculuğa adım atar.
Tenet Filmi Konusu
2020 yılında sinemaseverlerle buluşan Tenet filminin hikâyesi, 5 harflik Latin palindromlarından biri olan Sator Karesi'nin etrafında şekillenir. Bu palindromun kökeni, antik Pompeii Harabeleri'nde bulunan eski Hristiyan kaynaklarına dayanır. Bu duruma rağmen Sator Karesi'nin esrarengiz yapısı hâlâ çözülememiş bir bulmaca olarak öne çıkar. Proje, vizyona girdiği ilk hafta sonunda 53 milyon dolarlık bir gişe başarısı elde ederek dikkat çekici bir başarıya imza atmıştır.
Tenet Filmi Oyuncu Kadrosu
Başarılı isim Christopher Nolan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve senaryo yazarlığını üstlendiği Tenet, uluslararası bir casus filmidir. Yapımda yakışıklı aktör Robert Pattinson’ın yanı sıra Elizabeth Debicki ve Kenneth Branagh gibi yetenekli oyuncular da başrollere hayat vermiştir.

İlk olarak 26 Ağustos 2020'de dünya çapında 70 farklı ülkede izleyiciyle buluşmuştur. Ayrıca yapımda Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy ve Michael Caine gibi deneyimli oyuncular da önemli yardımcı karakterleri canlandırmaktadır. Olağanüstü müzikleriyle izleyenleri kendine hayran bırakan ve 151 dakika süren eser; aksiyon, savaş-macera unsurlarını başarıyla beyazperdeye aktarır.